Over dit platform

De variatie van de ondergrond in de natuur zorgt voor veel verschillende bewegingen en sensaties in je voeten. Dat vinden ze heerlijk en geeft je een gevoel van vrijheid! Door deze beweging en sensatie ervaar je een algehele ontspanning in je lichaam. Je hoofd wordt leeg en je voelt na het wandelen een stroom van nieuwe energie.

De organisatie van dit platform

Daphne van Damme werkt als interim online marketingcommunicatiespecialist, wandelcoach en mindfulness trainer. Ze heeft een hbo-studie afgerond in hoger toeristisch management. Het wandelcoach certificaat is behaald bij Innersteps.Begin 2018 nam ik dit platform over van Ludka Vloemans en Liesje Thienpont.

Ik heb dit platform voortgezet omdat ik, naast dat ik een marketeer ben, ook een idealist ben en gezondheid belangrijk vind. Ik ben gek op dieren en ik vind dierenwelzijn erg belangrijk.

In de publiciteit
Bekijk een interview in Staatsbosbeheer
van de Herfst 2018. Het interview gaat over sombere gevoelens in de herfst en de helende werking van de natuur als wandelcoach. Blotevoetenwandelingen.nl staat met een vermelding in het Haarlems Dagblad op 31-07-2019 'Op blote voeten struinen in de duinen'.

Yoga versus non-dualiteit (spirituele lering of sekte, voorlichting)

Vanuit m'n yoga achtergrond + mindfulness en later de wandelcoaching, ben ik mij meer gaan oriënteren wat betreft spiritualiteit en (zelf)kennis in de natuur. We zijn eigenlijk meer dan ons denken en het lichaam en dat is wat aan bod kan komen bij het werken met je bewustzijn. Binnen de yoga heb je verschillende disciplines waarin je je kunt verdiepen zoals asana, dharana of dyana (concentratie), yama en nyama (normen en waarden) en hoe deze toe te passen in je dagelijks leven, hoe ga je ermee om in leuke of minder leuke situaties. Daarmee en het letterlijk lezen en mediteren op verschillende thema's namen psychologische en spirituele of parananormale kennis en ervaring toe. Tijdens m'n spirituele ontwikkeling keek ik ook naar de advaita vedante, het boeddhisme en de verschillende stromingen daarbinnen, zen, Sjamanisme.


Initiatief van Daphne van Damme | www.buitensporig.nl | www.seodaphne.nl | www.twitter.com/daphnevandamme

UA-115102230-1