Voel en beweeg in de natuur! Onze voeten zijn van nature flexibel en sterk

Ze zijn voorzien van botten, pezen, spieren, banden, bloedvaten en zenuwen. Deze zijn bedoelt om ons lichaam te ondersteunen, te verplaatsen en informatie te geven over de stand van ons lichaam en de omgeving waarin deze zich bevindt. Door het dragen van schoenen blijven vele voetspieren "passief". Hierdoor worden voeten lui en zwak en ontstaan er verschillende voetklachten.

Op blote voeten

Zonder schoenen en sokken lopen activeert de voetspieren, pezen en banden. Ze worden sterker en veroorzaken daardoor minder blessures, in zowel de voet zelf als in het verdere lichaam. Daarnaast stimuleert het op blote voeten lopen ook de bloedcirculatie in de voet. Een goede bloedcirculatie houdt de voeten warm.

Een blote voeten wandeling ervaren? Dat kan gratis!

De introductiewandelingen in Nederland en België zijn GRATIS en toegankelijk voor iedereen die mee wilt. Het zijn korte wandelingen (5 km) en het tempo is rustig, daarom ook voor jonge deelnemers geschikt. Neem gerust vrienden en familie mee (ook honden zijn welkom, afhankelijk van het gebied). Vind je het toch te spannend op blote voeten? Op schoenen mag je ook mee, want wandelen is gezond!

Mindfullness in de natuur

Het wandelen op blote voeten stimuleert de huid en de zenuwuiteinden wat effect heeft op het zenuwstelsel en via die weg op de hersenen. Je concentratie neemt toe en het denken wordt rustiger, hierdoor ervaar je meer sensaties in en om je lichaam. Mindfulness in de natuur is niet meer dan gewaarworden, het leiden van je aandacht en spierontspanning. Er worden geen reinigings- of ademhalingsoefeningen toegepast, op de diepe buikadem na.

Organisatie

Daphne, organisator van blotevoetenwandelingen.nl, is hbo-toerisme afgestudeerd en werkt als interim online marketingcommunicatiespecialist en daarnaast als gecertificeerd wandelcoach en mindfulness trainer voor particulieren, zzp'ers en groepen/bedrijven.

Blotevoetenwandelingen.nl is een non-profit concept voor natuur- en lichaamsbewustzijn. Daphne heeft het platform in 2018 overgenomen omdat ze gezondheid en een beter milieu nastreeft (denk ook aan dieren- en mensenrechten), over dit platform.

UA-115102230-1