BLOTEVOETENWANDELINGEN

 

Voel en beleef in de natuur!

Voor je voeten en je lichaam, een gezonde en bewuste leefstijl

 

Onze voeten zijn van nature flexibel en sterk. Ze zijn voorzien van botten, pezen, spieren, banden, bloedvaten en zenuwen. Deze zijn bedoelt om ons lichaam te ondersteunen, te verplaatsen en informatie te geven over de stand van ons lichaam en de omgeving waarin deze zich bevindt. Door het dragen van traditionele schoenen blijven vele voetspieren "passief". Hierdoor worden de voeten lui en zwak en ontstaan er verschillende voetklachten. 

Voetgerelateerde problemen

Voetgerelateerde problemen zijn inmiddels gestegen, ondanks de introductie van de vele High-Tech oplossingen in schoenen. De reden hiervoor ligt in het feit dat de schoenenindustrie in de verkeerde richting denkt. Het verwijdert zich van wat voor de mens de natuurlijke manier van bewegen is, namelijk op blote voeten lopen!

Zonder schoenen

Zonder schoenen en sokken lopen activeert direct de voetspieren, pezen en banden. Ze worden sterker en veroorzaken daardoor minder blessures, in zowel de voet zelf als in het verdere lichaam. Daarnaast stimuleert het op blote voeten lopen ook de bloedcirculatie in de voet. Een goede bloedcirculatie houdt de voeten warm.

Lichaamsbewustzijn

Het wandelen op blote voeten stimuleert de huid en de zenuwuiteinden, wat effect heeft op het zenuwstelsel en via die weg op de hersenen. Je concentratie neemt toe en het denken wordt rustiger, hierdoor ervaar je meer sensaties in en om je lichaam. Eigenlijk is dit mindfulness.

Adverteren

Wil je als coach of therapeut adverteren op deze website? Je wordt dan ook vermeld in de nieuwsbrief en op facebook en twitter. Meer informatie!

Nieuwsbrief
Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief, mail naar info@blotevoetenwandelingen.nl.

Facebook   |   Twitter

UA-115102230-1